Winkelwagen Geen producten
OVER CIPRO®
Waarom ons  1e karper aasmerk van NL
  "Sinds 1987 bekend in
heel Europa"

 
Waarom ons  Elke smaak,  unieke boilies
  "Elke smaak opnieuw ontwikkeld,
vanaf een eigen recept"

 
Waarom ons  Flavours met ethyl alcohol
  "Unieke flavours,
vaak gekopieerd,
nooit geëvenaard"

 
Waarom ons  Duizenden gebruikers

 
30 jaar bestaansrecht, alleen
door mond op mondreclame.

Dat zegt toch genoeg?

 

Cipro Select Dealers

Hengelsport Corton
Heteren 

Hooked on Fishing
Winterswijk

EuroCarp
Gera/Bieblach (Duitsland)

Carplevel
Heusden Zolder (Belgie)

Black Hook S.N.C.
Rome (Italy)

Gaso 
Durdenovac (Croatia)

 
 

5 tips om direct beter te karpervissen

5 tips om direct beter te karpervissen

5 tips om direct beter te karpervissen. (Plus bonus tip)

Karpervissen, het gaat net als in het leven met vallen en opstaan. Soms zit het mee en soms tegen en toch kun jij je visserij deels naar je eigen hand zetten. Met deze tips over karpervissen lukt het je om meer karpers te vangen. Lees verder voor alle tips voor het karpervissen! 

Tip 1: Observeren van karpers

Observeer, observeren en nog eens observeren. Geef je ogen de kost! Kortom, je vangt meer als je kijkt.

Observeren van karpers is niet in je tent zitten met een smartphone of alleen maar chillen op je stretcher.

Observeren is kijken over het water naar eventuele onderbrekingen in het oppervlakte. 

Kijk of je onze vriend de karper spotten kunt. Zoek naar rollende karpers, kijk waar er springende karpers zijn. Springen ze altijd op de zelfde plek? Kijk onder takken en in rietkragen. Scan iedere kant van het water af zowel in de zomer als in de winter kun je ze hier vinden. Kijk naar voedselbellen of opkomende rommel vanaf de bodem,

Zoek het hoger op in bomen en kijk waar je karper ziet! Hoe hoger je zit, hoe meer je ziet. Met karpervissen in de winter houd je de reigers in de gaten. Waar happen ze evt. witvis naar boven? Vaak vang je daar ook de karper.

Observeren kun je leren! En heb je plekken gevonden? Schrijf het op en vis er eens! Het is echt niet verkeerd om hier tijd in te investeren. 

Handig om te gebruiken bij het spotten van karper:

Een verrekijker! Een zonnebril met polariserende glazen. Deze haalt de schittering uit het water en laat je dan dieper weg kijken. Gebruik een kijkemmer om vanuit de boot te kijken. Een onderwater camera is super handig. Veel vissers hebben hun bedenkingen er bij. Wat je er ook van vind, het geeft veel informatie!  

Tip 2: Work hard play hard of vis hard!

Dat karpervissen niet alleen maar rozengeur en maneschijn is weet iedereen wel. Je stek bezet. Hangjeugd aan het water. Boze mede vissers bij je tent. Storm, kou, wind en regen. Blanken, geen vertrouwen meer, je kansloos voelen. Kilometers rijden voor niets. Kapotte spullen. Het hoort er allemaal bij. Prik er door heen.

Net als in het dagelijks leven komt er een moment dat er weer een zon schijnt door de wolken. Ga daarom door! Incasseer, analyseer en presteer! Vaak is het hoe harder je werkt, hoe beter het gaat!  

Tip 3: De laatste meter

Deze tips voor karpervissen zijn echt belangrijk. Mooie spullen op de kant wil iedereen. Maar is het voor veel karpervissers niet belangrijker om eens hun laatste meter te bekijken. Met een dure tent vang je geen 1 karper meer. Met het juiste aas en de juiste leaders en rigs wel.

Bekijk je rig eens in een aquarium of voor je onderwater op de bodem. Zwem er desnoods eens heen. Hier kun je veel van leren. Hoe vlak ligt jouw lijn? Hoe ver zakt alles in de grond? Moet je hier iets aan veranderen?

Bijna altijd zijn er verbeteringen plaats. Ook de aaspresentatie en het voer zijn van levensbelang. Wat doet dit onderwater? Weet jij hoelang het duurt het voordat al je boilies weg zijn, die je gevoerd heb? Zijn ze opgegeten of blijven ze liggen? Wie eet ze op? Watervogels of witvis? Of toch de karper?

Ook je voerplek zit in de laatste meter!

Voer je boilies die nooit gegeten worden? Of is na een uur je voerplek leeg? En ligt er 23 uur lang niets aan boilies op de plek. Probeer te controleren of je boilies gegeten worden. Zo kun jij je aanpassen op de hoeveelheid boilies die je voert. Dit kun je aan de kant doen door te kijken.

Ook met een boot kun je vaak ver onderwater kijken. Ook in dit geval kan duiken weer een boel informatie opleveren. Zorg ook voor goede kwaliteit boilies of ander karperaas

Tip 4: Analyseer

Data is in deze tijd niet meer weg te denken. Daarbij is kennis macht! Zo ook met karpervissen. Jij als karpervisser kunt ontzettend veel informatie opslaan en gebruiken tijdens het observeren en uiteindelijk tijdens het karpervissen. Schrijf jij al je blanken en vangsten op? Met daarbij informatie over windrichting, temperatuur en luchtdruk? Ook de locaties en de dieptes? Deze karper tips kan ik je heel erg aanbevelen!

Schrijf altijd op wat je gevangen hebt. Maar ook wanneer, waar en het type weer. Vooral als je vaak hetzelfde water bevist kun je in no time de juiste stekken op de juiste tijd bevissen.

Ook als er door anderen gevangen wordt kun je dit als data gebruiken. Na verloop van tijd gaat er bijna altijd een patroon zichtbaar worden in de gevangen vissen. Hier kun jij dan handig gebruik van maken als je bijvoorbeeld weet met welke wind, op welke plek er vis op de kant komt. Ook het verschil tussen zoete en vismeel boilies kan handig zijn om te vermelden. 

Tip 5: Geniet van het vissen

Karpervissen tips
Karpervissen is rust en genieten. Hoe dan ook! Lekker de natuur in! Probeer hier altijd bij stil te staan. Zo kun je nog jarenlang van je hobby genieten. Frustreer je als het niet lukt, maar laat zeker een glimlach zien bij succes. Dit moet je echt niet vergeten!

Tip 6: Heb jij vragen of zelf nog karpervissen tips? Geef gerust je reactie! 

Meer tips? Volg ons op Facebook


 
      16-08-2015 19:11     Reacties ( 10 )
Reacties (10)
 Hans -  03-02-2017

Dag Henry De beste periode is altijd de periode net na de paai, het begin van het seizoen, dan zijn ze hongerig. Het voorjaar is sowieso de beste periode, de zomer is voor ons mensen altijd goed qua temperatuur, qua vis moet je dan s nachts aan de gang En dan het najaar weer tot aan de echte winter, dan vang je ze op t hoogste gewicht.

 henry -  03-02-2017

top tips, maar wanneer is de beste periode? Aanbieding

 Beter -  06-05-2016

Geef eens een blog over de levenscyclus van de karper met de datums erbij

 freek -  16-08-2015

Goeie tips !

 koekoekjonguh -  16-08-2015

Gaaf artiekel ik vis al heel lang op karper en wat je zegt is waar door de jaren heen ben ik dingen gaan noteren windrichtingen stroming watertemperatuur etc. Karper is een trekvis en ligt op bepaalden tijden op dezelfde stekken. Ook actiever zijn in het verleggen van je hengels kan werken ik vang erg vaak al na 5min in te liggen terwijl op het plekje waar ik daarvoor lag er geen actie was

 oscar -  13-04-2015

Ik vis heel vaak met feeder en vangt ook goed. Maar wil een keer overstappen op de boilies. Met 2 boilie eraan met honing zonder bij te voeren of iets helpt dat ook? Mvg

 jonas -  31-12-2014

deze tips ga ik zeker gebruiken in mijn thuis water...

 Henk en Bert -  15-12-2014

Na deze tips gaan we ze zeker vangen jullie gaan het horen......

 Wesley -  14-09-2014

Ja goeie tips Jesse zullen we een keer samen gaan vissen?

 Jesse -  14-09-2014

Wat een goeie tips deze ga ik gebruiken voor het vissen in de oosterpolder

"100% BIOLOGISCH AFBREEKBAAR | UNIEKE ATTRACTIE DOOR ETHYL ALCOHOL | EERSTE KARPERAAS MERK VAN NL"

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.