Winkelwagen Geen producten
OVER CIPRO®
Waarom ons  1e karper aasmerk van NL
  "Sinds 1987 bekend in
heel Europa"

 
Waarom ons  Elke smaak,  unieke boilies
  "Elke smaak opnieuw ontwikkeld,
vanaf een eigen recept"

 
Waarom ons  Flavours met ethyl alcohol
  "Unieke flavours,
vaak gekopieerd,
nooit geëvenaard"

 
Waarom ons  Duizenden gebruikers

 
30 jaar bestaansrecht, alleen
door mond op mondreclame.

Dat zegt toch genoeg?

 

Cipro Select Dealers

Hengelsport Corton
Heteren 

Hooked on Fishing
Winterswijk

EuroCarp
Gera/Bieblach (Duitsland)

Carplevel
Heusden Zolder (Belgie)

Black Hook S.N.C.
Rome (Italy)

Gaso 
Durdenovac (Croatia)

 
 

Verantwoord Conserveren Shelf live boilies!

Verantwoord Conserveren Shelf live boilies!

Verantwoord Conserveren!

Nog altijd krijgen we veel vragen over het conserveren van onze boilies.
Er is blijkbaar nog steeds een grote behoefte aan informatie over de producten waar de karpervisser gebruik van maakt en kan maken. Met name over houdbare boilies bestaan nog altijd wat vooroordelen ten aanzien van de wijze van conserveren. Terecht, gezien het feit dat een aantal boiliefabrikanten producten hebben gebruikt en helaas nog steeds gebruiken, die op zijn minst bedenkelijk zijn voor het welzijn van dier en milieu.

Wij vinden het belangrijk open te zijn over het conserveren van de Cipro boilies en deze informatie met u te delen. Cipro gebruikt in haar Shelf Live/Ready made boilies o.a. zout en een vloeibaar waterabsorberend middel waardoor het totaal niet meer nodig is om de – voor vis en milieu schadelijke - conserveringsmiddelen toe te passen. 

Het gebruik van dit middel, is inmiddels redelijk algemeen te noemen. Zeker de betere fabrikanten gebruiken dit of een soortgelijk middel. Door het binden van water verlaagt het automatisch de totale AW waarde van de boilie. Dit heeft tot gevolg dat de houdbaarheid sterk verbeterd. 
De AW waarde zegt iets over de WaterActiviteit van het product. Door bewust gebruik te maken van ingrediënten met een gunstige AW waarde is het zelfs mogelijk om ready made’s met redelijk wat vismelen samen te stellen.

De AW waarde is voor wat betreft de houdbaarheid een belangrijke item. Als het AW getal van aas onder de 0.7 wordt gebracht door bijvoorbeeld drogen, verlengen we de houdbaarheid structureel. Hoe lager de AW waarde hoe minder bacteriën en schimmels actief  kunnen zijn. 

Een methode om een lage AW te verkrijgen is droging. Door het drogen wordt vocht niet gebonden maar droogt het uit het aas. Een andere methode is gebruik te maken van een product dat geen negatieve bij-effecten kent en toch een hoger vochtgehalte toelaat om de boilie voor langere tijd houdbaar te laten zijn.

Het voordeel van dit middel is dat het een verantwoord, ja zelfs een verbeterend product te noemen is. Het wordt o.a. ook gebruikt als smaakversterker in menselijke voeding en als energieleverancier in de veevoeding. Daarnaast is het niet watervervuilend en in geen enkele mate als giftig beschouwd.

In de visteelt wordt ditzelfde product inmiddels op grote schaal succesvol ingezet bij o.a de Zalmteelt. Met hierbij een positief effect aangaande de groei en het verbeteren van de overlevingsgraad bij jong broed in de kweekfase. 

Al met al kunnen we stellen dat de ready made's van Cipro er klaar voor zijn om ook als lange termijn product te worden gezien. (12 - 15 maanden, mits donker en koel in gesloten verpakking bewaard)

Het beeld van een negatief effect (qua milieu en voedingswaarde in relatie tot chemische conservering) dat ooit hoorde bij de ready made, is in ieder geval voor wat betreft de Cipro boilies zeker niet aan de orde. Een goed bereidde ready made - met de juiste ingredienten - is (wetenschappelijk bewezen!) zeker niet slechter dan een freezer bait.

Juist door het toepassen van biologisch afbreekbare middelen kan er een keuze gemaakt worden aangaande het gemak, de uitstraling en het vertrouwen dat u heeft in een merk. Cipro kan u deze exclusiviteit op basis van de door ons toegepaste additieven en ingrediëntencombinaties garanderen.
 
Al onze aasproducten, flavours en additieven zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar.

Goed voor de vis, voor het milieu en daarmee ook goed voor jou!.
      10-04-2015 08:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

"100% BIOLOGISCH AFBREEKBAAR | UNIEKE ATTRACTIE DOOR ETHYL ALCOHOL | EERSTE KARPERAAS MERK VAN NL"

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.